Historia

I vår fönsterfabrik i Lingbo förenar vi gammal hantverkstradition med modern teknologi och fönsterproduktion. Här arbetar ca. 25 mångkunniga hantverkare med att tillverka Lingbo Kulturfönster. Men allt började redan 1894 när Finnés Snickerifabrik etablerades i Lingbo.

Finnés Snickerifabrik drev ett sågverk, hyvleri och snickerifabrik och startade i slutet av 1950-talet också en yrkesskola. Sedan dess har ägarna och verksamheten varierat fram till 1992 när Lingbo Snickeri bildades. Svenska Fönster, som till en början beställde kulturfönster av Lingbo Snickeri, tog över verksamheten 2007 och drev den sedan i över 10 år. I januari 2019 bröt sig Lingbo Kulturfönster loss från Svenska Fönster och företaget bedrivs idag i egen regi.

Lingbo historia - händer som jobbar med fönster

Hantverk från igår, teknologi från idag

Idag är fabriken i Lingbo specialiserad på kulturfönster. Fönster som binder familjer samman generation efter generation. Vi använder gamla hantverkstraditioner och modern teknologi för att göra fönster som för kulturarvet vidare. Den stora skillnaden jämfört med förr är att fabriken i Lingbo är modernt utrustad med 2000-talets teknologi jämte traditionellt hantverkskunnande. Processerna är desamma men maskinparken byts ut allt eftersom för att ytterligare höja effektiviteten och kvaliteten. På så sätt får vi ännu mer tid över till hantverket.

Lingbo historia - hängande fönster

Gediget hantverk att vara stolt över

Att göra fönster är ett hantverk som tar lång tid att lära sig. På fabriken i Lingbo arbetar ca. 25 personer med gedigen kunskap om gammal hantverkstradition och modern fönsterproduktion. Traditionerna, kunskaperna och stoltheten förs vidare från generation till generation av hantverkare.

Produkter
Meny
Kontakt
searchphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram