Vanliga frågor

Här kan du läsa våra kunders vanligaste frågor och våra kundtjänstmedarbetares svar.

Hur tar jag bort fläckar på glaset?
Vid svåra fläckar som inte går bort vid den vanliga fönsterputsningen rekommenderar vi att du använder putsmedel till keramiska spishällar.

Kan jag beställa reservdelar till mina fönster?
Det går bra. De beställs främst genom våra återförsäljare. Du hittar din närmaste här.

Jag vill ha en offert. Hur gör jag?
Vår försäljning av Lingbo Kulturfönster sker främst genom våra återförsäljare som finns i hela Sverige. Du hittar dem här.

Jag vill göra en felanmälan. Hur gör jag?
Är det något fel på din produkt ska du ta kontakt med ditt inköpsställe som du köpte produkten av för att få hjälp.

Jag får inte bort etiketten som sitter i karmen. Hur ska jag göra?

Det är bra. Det är en QR-kod och fönstrets identitetshandling som inte ska tas bort.

Vilket färgnummer har standardfärgen vit?
Den heter NCS s 0502-Y och har glansvärde 30.

Varför blir det imma på mitt fönster?
Om du får kondens på utsidan av dina fönster på höstkanten är det faktiskt ett gott tecken. Det visar att fönstren är välisolerade och energisnåla. Kondens bildas nämligen när fönsterglasets yta är kallare än den omgivande luften. Det inträffar under klara nätter, främst under augusti till november. Då är värmeutstrålningen från fönstret mot himlen stor, vilket beror på himlavalvets låga temperatur. Man kan se samma fenomen på bilrutor som kan frysa på under klara nätter trots att temperaturen inte ligger under nollstrecket. Kondensen försvinner i morgonsolen och är inte skadlig för fönstret.
Imma på insidan av fönstren är däremot inte önskvärt, då fönstrets insida inte är designad för att klara väta på samma sätt som fönstrets utsida.
Om det uppstår kondens på insidan vid enstaka tillfällen när det är omkring -15 grader eller kallare behöver du inte vara så orolig. Men om imma uppstår även vid varmare temperaturer behöver du vidta åtgärder som motverkar imman. Invändig imma avhjälps i första hand genom att öka värmen och ventilationen i huset. Invändig imma betyder nämligen inte att det är något fel på fönstret. Om orsaken till imman inte är att det är för låg värme eller för dålig ventilation kan det vara fönstrets placering i fasaden som gör att imman uppstår. Det är nämligen så att ju längre ut i fasaden som fönstret sitter desto mer kyls det av uteluften. Då blir det svårare för inneluften att värma upp glaset, i synnerhet om det är djupa fönstersmygar på insidan.

Vad kostar produkterna?
Våra fönster och fönsterdörrar säljs via återförsäljare och priset avgörs bland annat av fönstrets storlek och ditt val av tillbehör. Vänd dig därför till en återförsäljare för att få veta vad just de fönster som du vill ha kostar. Du hittar alla våra återförsäljare här.

Vilka mått kan ni tillverka fönster i?
Du kan designa dina fönster från oss med färg, form och storlek. Titta runt på hemsidan för att se alla olika möjligheter som finns.

Ytterdörrar
Utåtgående fönster 2+1
Utåtgående fönsterdörr 2+1
Inåtgående fönster 2+1
Inåtgående fönsterdörr 2+1
Karmfast fönster 3-glas
Produkter
Meny
Kontakt
searchphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram