Fönstrets konstruktion

Lingbo Kulturfönster tillverkas i speciellt utvalt virke av bästa kvalitet och enligt den vackra Hälsingetraditionen, med profilerad karm, innerbåge och ytterbåge. Fönstren öppnas utåt och har gångjärn i sidan. Bågen har kopplat 2+1-glas, vilket innebär att det kan delas för invändig putsning. Fönstret har en god värmeisolering, U-värdet är 1,2 som standard.

U-värdet är ett mått på hur mycket värme ett fönster släpper ifrån sig, det vill säga hur värmeisolerat det är. Ju lägre U-värde desto bättre. Våra fönster har U-värdet 1,2 räknat på hela konstruktionen.

Precis som i äldre tider använder vi kvalitetsfura, de finaste rotstockarna av furu för att få fram hållbara och starka fönster. Glaset köper vi från tillverkare i norra Europa.

Alla fönster som lämnar vår fabrik i Lingbo har behandlats med vattenburen färg och impregnering. Vårt kitt är fritt från silikon och lösningsmedel och kan målas över med de flesta färgtyper.

Ytterdörrar
Utåtgående fönster 2+1
Utåtgående fönsterdörr 2+1
Inåtgående fönster 2+1
Inåtgående fönsterdörr 2+1
Karmfast fönster 3-glas
Produkter
Meny
Kontakt
searchphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram