Att beställa fönster

Att tillverka fönster är att hantverk som tar lång tid att lära sig. Att köpa fönster är mycket enklare, men det finns några saker som kan vara bra att tänka på.

  • Fönsters mått anges alltid i det som kallas modulmått. Låt oss ta ett exempel. Ett fönster med modulmåttet 10 x 12 motsvarar 980 x 1 180 millimeter.
  • Glashöjden på fönsterdörrar anges med ett bröstningsmått där det närliggande fönstret styr, vilket motsvarar 10×21/12 (se bilden ovan). Kom ihåg att alltid ange bredd x höjd och inte tvärtom.
  • Fönstrets hängning räknas alltid från sidan där gångjärnet sitter.
  • U-värdet är ett mått på hur mycket värme ett fönster släpper ifrån sig, det vill säga hur värmeisolerat det är. Ju lägre U-värde desto bättre. Våra fönster har U-värdet 1,2 medan ett äldre tvåglasfönster har omkring 3,0 eller mer. När utomhustemperaturen är -10 grader motsvarar skillnaden på ett äldre tvåglasfönster och ett Lingbo Kulturfönster att ha en 55” tv-apparat påslagen dygnet runt vid varje fönster. Med andra ord, du har mycket att vinna på att ha ett fönster med lägre U-värde.
Ytterdörrar
Utåtgående fönster 2+1
Utåtgående fönsterdörr 2+1
Inåtgående fönster 2+1
Inåtgående fönsterdörr 2+1
Karmfast fönster 3-glas
Produkter
Meny
Kontakt
searchphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram